Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Jumaat, 9 November 2012

Bukit Cerakah a.k.a Taman Pertanian Bukit Cahaya Seri Alam (2)

5 Nov 2012 - Ahad

Riadah lagi...

Sesampai je kawasan gate... wahhh... sesak-sesak... beratur2x kereta... sampai kat dalam tengok banyaknya proton gen 2... hmmm tak tau la ada apa... tapi memang group gen 2... diaorang buat BBQ kat kawasan chalet dalam bukit cerakah.

Ramainyerrr kereta gen 2!!! ramai ke banyak???

Yang ni pulak kawasan parking biasa... fenuh!!!

Weee.. bukit yang tak dilepaskan untuk menguji ketahanan peha dan pernafasan...
Lorong syukur... semaknya... tengok kiri kanan... kiri kanan... tapi ni la laluan yang NN selalu guna...

Start dari sini la pendakian bermula... kalau dah tinggal lama untuk laluan bukit yang nie... errr... semput jugak la nak naik... adik NN yang slim pun mengah jugak wakakaka... tapi BF dia... erkkk... lajunya... jauh dah kitaorang kena tinggal...

Yang nie pulak gambar lama... Bukit Sapu Tangan... nak sampai ke atas tu jauhnya... jarak dia 1.8km jer... tapi rasa macam bekilo-kilometer,..

Nak ke atas nie sebab ingat nak pergi naik menara pandang yang nie...



sampai kat atas sikit... cantik pemandangan tepi2x hutan lorong yang nie...

Tapi kecewa... bila sampai kat atas... menara pandang dah reput... tak dapat la naik tengok pemandangan...

Tengok pemandangan dari bawah je... dari celah2x pokok... kalau dapat tengok dari atas kan best... sebab cantik...

Empang Air Kuning nie NN tak pernah sampai lagi... nak pergi... nak pergi... nak pergi... tapi tak tau bila ada rezeki sampai ke empang air kuning...

Anak panah ke Rumah 4 Musim... time nie dah musim salji... tapi tak pergi pun... semata2x jogging je pagi tue...

Gambar lama lagi... Taman Haiwan...





Yang nie gambar baru...  nie salah satu group diaorang buat aktiviti trekathon... nie ahad sama dengan group yang gen2...



Gambar lama lagi...
Selepas riadah bolehlah makan2x... kebiasaannya NN suka amek meehoon soup atau pun meehoon asam pedashhh... nie pandai2x buat sendirikkk... amek je meehoon dia... amek je kuah asam pedash pari tue... perghhh... mantap sieh...











2 ulasan:

  1. bestnye tempat bi...one day nak kene sampai jugak ni

    BalasPadam
  2. Elok pergi time cuti2x sekolah, atau cuti2x hari ahad... ramai orang kat sana baru seronok jalan2x cuci mata...

    BalasPadam