Mengenai Saya

Foto saya
Doa ayat 286, Surah Al Baqarah: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.

Rabu, 7 November 2012

Alat Pengukur Langkah a.k.a HealthClub Solar Pedometer

Weee... gumbiranya rasa hati hasil menyelak catalog cosway... selak.. selak... selak... jumpa salah satu barang yang NN nak... pedometer... alat untuk mengukur langkah... keluaran Health Club... kebiasaanya NN guna walkmate yang ada dalam HP sony NN... leceh sikit guna HP sebab HP kadang dia ter off sendiri sistem tue... haaa... sekarang senang je ada benda nie... klip kat pinggang dan jalan... siap ada anggaran kiraan langkah, jarak dan kalori.... HP NN kira kiraan langkah jer... huhuuhuu...

NN beli nie hari Ahad hari tue... kena RM22.90 guna 1RP... dah try test 3kali pakai... 1st try pakai je dulu... sebab tak baca setting lagi... bila da baca2x... setting yang ada tue guna berat 45kg... NN 70 lebih kg nyer... adesss... ukuran langkah pun NN tak pasti langkah NN berapa sentimeter... setting tu 80cm... rasanya langkah NN 60cm je kot...

Kalau tak, perancangan NN nak beli HP yang ada android yang boleh install untuk software yang boleh detect location map dan jarak perjalanan... tapi sistem yang nie berfungsi dengan adanya internet... kalo tak de internet tak dapat guna... weee... da tak payah dah tue semua... sebab dah ada pedometer Health Club nieh... yang penting tau kiraan anggaran langkah & kilometer masa buat riadah kat luar...

Ni dia rupa benda comel nie...

HealthClub Solar Pedometer
Harga Retail RM35.00
1 RP + RM22.90 / RM23.90 E
or 8RC + RM11.90 / RM12.90 E
or FREE 18 coupons

Ciri2x
- Sistem dwi-kuasa (bateri & tenaga solar)
- Paparan LCD
- Reka bentuk klip tali pinggang terbina dalam yang mesra pengguna
- Panel solar
- Pengiraan langkah dari 0.00-999.99 langkah
- Pengiraan jarak jauh dari 0.00-999.99 (kilometer/batu)
- Pengiraan kalori dari 0.0-999.99 kalori

1 ulasan:

  1. Hai..
    Have a look n buy this pedometer or step counter with 5 difference function..
    only rm 65 postage included
    nice to see and nice to use it..
    https://www.facebook.com/profile.php?id=100004185375695&sk=photos&collection_token=100004185375695%3A2305272732%3A69&set=a.311516085664568.1073741828.100004185375695&type=1

    BalasPadam